Församlingen 2019-08-12T15:47:43+00:00

FÖRSAMLINGEN

Equmeniakyrkan är en ny kyrka, med en nästan 200-årig historia. Tillsammans med miljarder kristna över hela världen tror vi på Jesus Kristus.

Tre kyrkosamfund med rötterna i svensk folkväckelse ville forma något nytt och gick samman 2011 för att bli Equmeniakyrkan. Med 720 kyrkor samlar vi varje vecka tiotusentals människor till gudstjänst över nästan hela landet. Genom ett stort samhällsengagemang och kreativa initiativ har en bredd av verksamheter startat upp. Tusentals människor engagerar sig i körer, scoutkårer, idrott, rockgrupper, läxläsning och mycket mer. Vi har ett stort diakonalt arbete som verkar i många delar av samhället. Det kan handla om kyrkolokaler som blir tillfälliga boenden för flyktingar, verksamhet för arbetslösa eller att arbeta uppsökande i socialt utsatta grupper. Vi är genom Kyrkornas världsråd del av en internationell familj av kyrkor med över 500 miljoner medlemmar.

Equmeniakyrkan i Ekenässjöns historia började den 17 juli 1918 då en grupp Ekenäsbor samlades och beslutade att bilda Ekenässjöns missionsförening.

Missionshuset började byggas 1919 och invigdes senare den 17 december 1920. Sen dess har mycket hänt i församlingen och idag känner många igen den stora vita kyrkan som ligger utmed genomfartsleden i norra änden av Ekenässjön.

Församlingen bedriver ett rikt gudstjänstliv och utöver det ytterligare verksamheter som mer eller mindre pågår varje vecka. På denna sida ser du vilka verksamheter som bedrivs i församlingens regi och på sidan för Equmenia finner du de verksamheter som församlingen genom Equmenia bedriver för barn och ungdomar.

Måndagspromenaden

På måndagar klockan 9.30 träffas ett gäng promenadsugna som tillsammans går en sväng.

Hur lång promenaden blir och vilket tempo man håller bestämmer man själv, det finns alltid någon mer som önskar att gå i ditt tempo.

Träffen avslutas tillsammans inne i församlingssalen där det blir en kopp kaffe och en bulle.

Kontaktperson: Claes-Göran Nyrén, 070-534 05 54

Musikkåren

Musikkåren träffas på måndagar klockan 19:30-21:00 och är en symfonisk orkester.

Kåren har varit aktiv sedan 60-talet och har idag ca 25 medlemmar.

Under senare år har repertoaren svängt något från den traditionella blåsorkestermusiken till lite mer “jazzig” storbandsstil.

Är du spelsugen och/eller funderar på att damma av ditt gamla blåsmusikintresse? Då är du mycket välkommen att bli med i gänget, ung som gammal.

Kontaktperson: Lennart Nilsson, 073-762 68 26

Träffpunkten

Varje tisdag mellan kl. 17.00 – 19.00 är det öppet hus i Missionskyrkan, för asylsökande flyktingar och andra som bor i Ekenässjön.

Då finns det tillfälle att samtala och lära känna varandra, och att dela en enkel fika.
Kom förbi en stund och träffa nya och gamla vänner.

Musikföreningen

Musikföreningen är en grupp sångare och musiker som samlas i kyrkan utvalda tisdagskvällar kl.19.30.
Deltagarantalet är ungefär 20-22 deltagare som med glädje och inspiration gärna sjunger de gamla, kända och omtyckta sångerna.

Är du intresserad av att sjunga och spela så hör gärna av dig.

Kontaktperson: Harrieth Andersson, 0383-303 14

Kören Prisma

Till Prisma är alla, gammal som ung, kvinna eller man, musikalisk eller ej välkommen.

Körledare är Monica Sennerstrand som arbetar som musikledare i vår kyrka.

Kören träffas på torsdagar klockan 19:00-20:30.

Kontaktperson: Monica Sennerstrand, 076-822 96 65

Cafévagnen

Vår församling ansvarar för “bullfika på stan” vissa fredagar under året.
Besök oss gärna mellan 23.00 – 02.00 eller var med i bön.

Vill du baka bullar till Cafévagnen?
Hör av dig till pastorsexpeditionen telefon 0383-30271

Vi som jobbar med vagnen är:
Erik Karlsson
Gunilla Lia
Magdalena Strand
Mikael Andersson
Per Bondesson

Kom gärna själv dit och upplev den goda stämning som finns där.

Internationella rådet

Internationella rådet arbetar med missionsprojekt och just nu med insamling till projekt i Kongo som drivs av Equmeniakyrkan centralt.

Vill du veta mer om det arbete som Equmeniakyrkan bedriver i Kongo kan du läsa mer här.

Kontaktperson: Stig Sennerstrand, 070-556 17 26

Församlingen har en styrelse som väljs under församlingens årsmöte.

I styrelsen  ingår ordförande samt 6 ledamöter.
Under styrelsens sammanträden finns även representant från Equmenia närvarande tillsammans med vice församlingsföreståndaren samt församlingens pastor.

Styrelsen har följande sammansättning:

Britt-Marie Vidhall – Ordförande
Monica Olson – Kassör
Tommy Risarp
Lilia Blixt
Egon Gustavsson
Gunilla Hugosson
Carl-Johan Sigfridsson

Pernilla Holmquist – Equmenias ordförande
Harriet Andersson – Vice församlingsföreståndare
Stefan Pantzar – Pastor

Ge en gåva!

Bank: Swedbank

Kontonummer autogiro: 81505-24.000.314-5

Kontonummer bärarlaget: 81505-983.716.778-3

SWISH: 123 106 55 49

Har du frågor om hemsidan?
webmaster@equmeniakyrkanekenassjon.se

Allégatan 1