Församlingen 2021-10-16T11:45:58+00:00

FÖRSAMLINGEN

Equmeniakyrkan är en ny kyrka, med en nästan 200-årig historia. Tillsammans med miljarder kristna över hela världen tror vi på Jesus Kristus.

Tre kyrkosamfund med rötterna i svensk folkväckelse ville forma något nytt och gick samman 2011 för att bli Equmeniakyrkan. Med 720 kyrkor samlar vi varje vecka tiotusentals människor till gudstjänst över nästan hela landet. Genom ett stort samhällsengagemang och kreativa initiativ har en bredd av verksamheter startat upp. Tusentals människor engagerar sig i körer, scoutkårer, idrott, rockgrupper, läxläsning och mycket mer. Vi har ett stort diakonalt arbete som verkar i många delar av samhället. Det kan handla om kyrkolokaler som blir tillfälliga boenden för flyktingar, verksamhet för arbetslösa eller att arbeta uppsökande i socialt utsatta grupper. Vi är genom Kyrkornas världsråd del av en internationell familj av kyrkor med över 500 miljoner medlemmar.

Equmeniakyrkan i Ekenässjöns historia började den 17 juli 1918 då en grupp Ekenäsbor samlades och beslutade att bilda Ekenässjöns missionsförening.

Missionshuset började byggas 1919 och invigdes senare den 17 december 1920. Sen dess har mycket hänt i församlingen och idag känner många igen den stora vita kyrkan som ligger utmed genomfartsleden i norra änden av Ekenässjön.

Församlingen bedriver ett rikt gudstjänstliv och utöver det ytterligare verksamheter som mer eller mindre pågår varje vecka. På denna sida ser du vilka verksamheter som bedrivs i församlingens regi och på sidan för Equmenia finner du de verksamheter som församlingen genom Equmenia bedriver för barn och ungdomar.

Hemgrupper

Inom församlingen finns ett flertal olika hemgrupper bestående av 8-12 personer som träffas under olika dagar och tider.

I hemgrupperna finns alltid plats för fler personer och om du är intresserad av att vara med finns mer information här.

Kontaktperson: Stefan Pantzar, 070-325 00 63

Måndagspromenaden

På måndagar klockan 9.30 träffas ett gäng promenadsugna som tillsammans går en sväng.

Hur lång promenaden blir och vilket tempo man håller bestämmer man själv, det finns alltid någon mer som önskar att gå i ditt tempo.

Träffen avslutas tillsammans inne i församlingssalen där det blir en kopp kaffe och en bulle.

Kontaktperson: Claes-Göran Nyrén, 070-534 05 54

Musikkåren

Musikkåren träffas på måndagar klockan 19:30-21:00 och är en symfonisk orkester.

Kåren har varit aktiv sedan 60-talet och har idag ca 25 medlemmar.

Under senare år har repertoaren svängt något från den traditionella blåsorkestermusiken till lite mer “jazzig” storbandsstil.

Är du spelsugen och/eller funderar på att damma av ditt gamla blåsmusikintresse? Då är du mycket välkommen att bli med i gänget, ung som gammal.

Kontaktperson: Lennart Nilsson, 073-762 68 26

Musikföreningen

Musikföreningen är en grupp sångare och musiker som samlas i kyrkan utvalda tisdagskvällar kl.19.30.
Deltagarantalet är ungefär 20-25 deltagare som med glädje och inspiration gärna sjunger de gamla, kända och omtyckta sångerna.

Är du intresserad av att sjunga och spela så hör gärna av dig.

Kontaktperson: Harrieth Andersson, 0702-62 11 33

Cafévagnen

Vår församling ansvarar för “bullfika på stan” vissa fredagar under året. Besök oss gärna mellan 23.00 – 02.00 eller var med i bön.

Vill du baka bullar till Cafévagnen? Hör av dig till pastorsexpeditionen telefon 0383-30271

Vi som jobbar med vagnen är: Erik Karlsson Gunilla Lia Magdalena Strand Per Bondesson Willis Josefsson Holmström Marianne Holmström Josefsson

Kom gärna själv dit och upplev den goda stämning som finns där.

Internationella rådet

Internationella rådet arbetar med missionsprojekt och just nu med insamling till projekt i Kongo som drivs av Equmeniakyrkan centralt.

Vill du veta mer om det arbete som Equmeniakyrkan bedriver i Kongo kan du läsa mer här.

Kontaktperson: Stig Sennerstrand, 070-556 17 26

Församlingen har en styrelse som väljs under församlingens årsmöte.

I styrelsen  ingår ordförande samt 6 ledamöter. Under styrelsens sammanträden finns även representant från Equmenia närvarande tillsammans med församlingens pastor. Styrelsen har följande sammansättning: Johanna Maxson – Ordförande Monica Olson – Kassör Lilia Blixt Carina M Norberg Claes-Göran Nyrén Ulrica Rudberg Niklas Holmquist Pernilla Holmquist – Equmenias ordförande Stefan Pantzar – Pastor och församlingsföreståndare Gunilla Hugosson – Vice församlingsföreståndare

Ge en gåva!

Bank: Swedbank

Kontonummer autogiro: 81505-24.000.314-5

Kontonummer bärarlaget: 81505-983.716.778-3

SWISH: 123 106 55 49

Har du frågor om hemsidan?
webmaster@equmeniakyrkanekenassjon.se

Allégatan 1